omeslam
عدد المساهمات : 309 نقاط : 872 السٌّمة : 1 تاريخ التسجيل : 18/05/2013
| موضوع: اصنعي كحك العيد بنفسك الجمعة 14 يونيو 2013, 2:45 pm | |
|
- اولا هذه هي المقادير
- كيلو دقيق مخبوزات.
- 50 جم (ربع كوب ) دقيق سمولينا(سميد )
- 5 جم ملح .
- 5جم ريحة كعك .
- 10 جم سكر.
- باكو بيكنج بودر
- نصف كيلو سمن بدرجة حرارة المطبخ( لا يقدح للسمن)
- كوب كبير لبن
طريقة كحك العيد:
- يتم وضع الدقيق في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر.
- يتم خلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده (وبدرجة حرارة الغرفة)ونشغل العجان.
- ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل عندها نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح وتصبح متجانسة مع بعضها .
- ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة حوالى 10 سم عشان (كحك صغير).
- وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليه.
- ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند محلات مستلزمات الحلوانى بدل المناقيش.
- ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة.
- تدخل الفرن بدرجة حرارة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة.,
- عندما تخرج من الفرن ترش بالسكر البودرة.
- وبالهنا والشفا مع تحيات ام اسلام اشرف عشوش
| |
|