omeslam
عدد المساهمات : 309 نقاط : 872 السٌّمة : 1 تاريخ التسجيل : 18/05/2013
| موضوع: برجر بلحمة البفتيك الخميس 17 أكتوبر 2013, 3:24 pm | |
|
- كمية تكفي: 4 أشخاص
- وقت التحضير: 10 دقائق
- وقت الطهي: 20 دقيقة
- المقادير: لحم بوفتيك
ليه ضانى او دهن بقرى التتبيله بصله مبشوره 2فص توم ملح وفلفل معلقه خل مقادير الشاورما بصل مقطعه فلفل اخضر وفلفل حار اختيارى بقدونس طماطم مقطعه معلقه صلصه
- التحضير: ونخلط التتبيله دى مع بعض ونتبل بيها البوفتيك كويس اووى
ونسيبه 6ساعات ع الاقل فى التتبيله هنفرد شريحه البوفتيك وكل شريحه هنلفها رول وبعدين نحطها في الشريحه التانيه ونلفها وهكذا لحد ما اللحمه تخلص ونخلى اخر شريحه تبقى الدهن بحيث تغطى رول اللحمه كله وبعدين نحطها فى بلاستيك استرتش وبعد نلفها فى فويل ونحطها فى طاسه فى معلقه زيت ونديها صدمه من الجنبين عشان نقفل المسام وبعدين نزود ميه تقريبا كوبايه كده بحيث تبقى واصله لنصها مش مغطياها كلها ونحط منكهات حبهان ولورا وملح وفلفل ونسيبها تغلى وتستوى على نار هاديه هى تقريبا هتاخد ساعه ونص كده او ع حسب حجم لفه البوفتيك فى الاخر
- الطبخ: نسيبها بقاا تبرد خالص عشان نقطعها براحتنا
نجيب حته الدهن اللى كانت ع الشاورما ونحطها فى طاسه ونهدى عليها لغايه ماتبتدى تسيح ننزل عليها بالبصل ونشوحه شويه مع اللفل بعد ماشوحت البصله والفلفل بنزل باللحمه عليها واشوحها شويه وبعدين بنضيف الطماطم عليها انتى ممكن تضيفى الطماطم قبل اللحمه ونشوحهم 3 دقايق او 4 دقايق مع بعض بعد مانقفل ننزل بالبقدونش عليها عشان يفضل اخضر
| |
|